Het kan ons allemaal gebeuren. Een tikje tegen de stoeprand, u rijdt te snel over een drempel en een velg is krom of verbogen. Het gevolg is dat uw auto trilt in het stuur, u ervaart trillingen in uw stoel of de zelfs de hele auto trilt, schudt of rammelt.  In een trillende auto te rijden is niet alleen vervelend, maar de hele auto heeft te lijden onder de trillingen en onbalans. Banden Specialist & Outlet Lemmer kan uw velg supersnel repareren. In vaktermen wordt deze reparatie “richten” genoemd.

Daarnaast hebben we een speciale spoedservice voor collega garages, zodat ze dezelfde dag de auto weer aan hun klant mee kunnen geven. Velgen richten doen wij vanaf € 49,- als u de velg zonder band aanlevert. U dient de velg schoon aan te leveren, zonder ventiel. Velgen richten is altijd voor eigen risico. U kunt de velg voor reparatie ook naar ons opsturen, meestal sturen wij hem dan dezelfde dag weer terug.

Drive-in service

We begrijpen dat het voor particulieren lastig is een velg te brengen, vooral als er geen reservewiel aanwezig is. Daarom kunnen wij ook velgen richten terwijl u wacht. Daarbij worden meteen alle wielen gecontroleerd op afwijkingen en onbalans, waardoor we zeker weten dat de auto goed rijd. Het gebeurt vaak genoeg dat er op een auto meerdere velgen krom zijn.

Tevens zal er altijd naar de ophanging gekeken moeten worden. Als er een velg krom is heeft het onderstel een harde klap gehad en kan er meer schade zijn ontstaan. Ook het controleren van de uitlijning hoort daarbij. Als deze niet goed is heeft dat nadelige gevolgen voor bandenslijtage, brandstofverbruik, wegligging en de veiligheidssystemen. Als u veilig wil rijden is het belangrijk deze dingen te controleren. Bij Banden Specialist & Outlet Lemmer bent u aan het goede adres. Meer info https://www.anwb.nl/auto/onderhoud-en-reparatie/schadeherstel/velgen-repareren

Beter – Sneller – Goedkoper