TPMS is de afkorting voor Tyre Pressure Monitoring System, een systeem dat de bandenspanning van motorvoertuigen constant controleert. Bij spanningsverlies door lekkage wordt automatisch een waarschuwing getoond op het display in uw dashboard. Zo wordt u tijdig gewaarschuwd en kunt u tijdig de auto tot stilstand brengen. Omdat u tijdig gewaarschuwd wordt kunt u zich veel kosten besparen Want doorrijden betekent bijna altijd dat u een dure band onherstelbaar beschadigt. 

Waarom een TPMS-verplichting?

TPMS verhoogt de verkeersveiligheid omdat de remafstand van een auto door een te lage bandenspanning langer wordt. Ook is er een kans dat in bochten de band van de velg af kan schieten, of dat de banden oververhit kunnen raken. Met de juiste bandenspanning rijdt u dus veel veiliger. Een band die goed op druk is heeft een lagere rolweerstand waardoor uw brandstofverbruik lager wordt. Ook slijten banden langzamer. Uiteindelijk levert dat minder CO2-uitstoot en minder fijnstof van de banden op. Het TPMS-systeem heeft dus vele voordelen.

  • Een snelle verandering van de bandenspanning wordt direct gemeld.
  • Problemen kunnen in een vroeg stadium voorkomen worden.
  • U rijdt veiliger, zuiniger en schoner.
  • Het regelmatig controleren van uw bandenspanning vervalt.

Een goede werking van het TPMS-systeem is van levensbelang

Banden Specialist & Outlet Lemmer heeft alle benodigde apparatuur om uw TPMS-systeem te kunnen controleren. Laat uw systeem op geregelde basis checken en voorkom levensgevaarlijke situaties!

Beter – Sneller – Goedkoper