Het remsysteem hoort logischerwijs bij de belangrijkste onderdelen van uw auto. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van alle andere weggebruikers. Het remsysteem is echter ook één van de systemen die flink aan slijtage onderhevig zijn, al is dit wel afhankelijk van uw rijstijl. Versleten remmen zorgen voor levensgevaarlijke situaties, iets dat aan de orde van de dag is. Wist u dat bijna 25% van de het Nederlandse wagenpark versleten remmen heeft?

Remslijtage

Slijtage aan het remsysteem vindt geleidelijk plaats, iedere dag opnieuw. Diverse onderdelen van het systeem kunnen versleten raken, zoals bijvoorbeeld de remblokken, de remschijven, de remschoenen en de wielremcilinders. Alle onderdelen van het remsysteem moeten in orde zijn om goed en veilig te kunnen remmen. Laat uw remmen daarom regelmatig door controleren. Er zijn verschillende symptomen waaraan slijtage is te herkennen.

  • Trillingen in het stuur tijdens het remmen.
  • Het stuur trekt naar links of rechts tijdens het remmen.
  • Het rempedaal kan ver ingetrapt worden.
  • U hoort bijgeluiden als u remt.
  • De remweg wordt langer.

Controle van uw remsysteem

Bij Banden Service & Outlet Lemmer werken we met de beste apparatuur en onderdelen om uw remsysteem in topconditie te brengen en te houden. Ook voor het vervangen van uw remolie bent u bij ons aan het juiste adres. We kiezen uitsluitend voor het beste materiaal van Brembo en kunnen dit aanzienlijk goedkoper leveren dan een merkdealer. Twijfelt u aan de werking van uw systeem? Aarzel dan niet en maak een afspraak!

Beter – Sneller – Goedkoper