Het balanceren van uw banden is een belangrijk aspect voor de veiligheid en het rijcomfort van uw auto. Een niet of slecht gebalanceerde autoband zal trillingen in het stuur veroorzaken en zelfs het chassis van de auto kan hierdoor gaan vibreren. Alle onderdelen van uw auto kunnen hierdoor gaan trillen met slijtage en een onnodig hoog brandstof verbruik tot gevolg. Om een band goed te balanceren is er goede, betrouwbare apparatuur nodig. Banden Specialist & Outlet Lemmer laat twee keer per jaar alle apparatuur om banden te balanceren kalibreren en ijken.

Pas op voor die stoepranden!

Een stoeprand is zo geraakt, waardoor het bewuste wiel uit balans kan zijn. Na zo’n botsing kan zelfs de velg krom of  verbogen zijn. Dit is enorm belastend voor de auto en zal verhoogde slijtage geven aan de stuurinrichting, schokdempers, rubbers en zelfs aan het interieur. Het contact met de weg is niet meer optimaal waardoor de banden ongelijkmatig slijten wat ten koste gaat van de levensduur van uw banden. Wij besteden veel aandacht aan het balanceren van uw banden, waarbij we ook naar de velg kijken. Als de velg krom is zal deze gericht moeten worden. Banden Specialist & Outlet Lemmer kan de velg voor u richten, repareren en de auto weer zonder trillingen laten rijden. Zelfs het richten van de velg doen we terwijl u wacht.

Wanneer balanceer je autobanden?

Als u nieuwe banden laat monteren moeten ze altijd gebalanceerd worden. Maar ook als uw stuur hinderlijk trilt is het verstandig naar de banden te laten kijken. Niet goed gebalanceerde banden kunnen er zelfs voor zorgen dat het volledige dashboard gaat resoneren. Als dit het geval is, zeker bij hogere snelheden, dan is het verstandig een afspraak te maken voor een controle.

Beter – Sneller – Goedkoper