Een auto uitlijnen en uitwegen is een specialisme apart, niet veel garages kunnen het. Uitlijnen is een specialisme waarbij de wielen zo worden afgesteld dat ze exact in een recht spoor lopen. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig en trekt scheef, met als resultaat een te hoog brandstofverbruik, onnodige bandenslijtage en vreemd weggedrag. Alleen een goed uitgelijnde auto rijdt echt prettig. Behalve een flinke besparing op brandstofkosten is een goed uitgelijnde auto beter bestuurbaar waardoor u veiliger op weg gaat. En goed uitgelijnde auto heeft alle vier de wielen recht op de weg staan.

Wanneer lijn je een auto uit?

Wij adviseren na iedere 20.000 gereden kilometer of ieder jaar te controleren op de uitlijning. Als u het gevoel heeft dat de auto meer brandstof gebruikt dan voorheen, als u trillingen in het stuur voelt onder het rijden en als de auto scheef trekt bij het remmen is het verstandig een controle op de uitlijning te laten uitvoeren. Bent u door een diepe kuil gereden? Heeft u een stoeprand geraakt met een wiel? Dat zin hele goede redenen voor een controle. En heeft u nieuwe banden? Altijd uitlijnen! Daar voorkomt u een veel te snelle slijtage mee. Ook de automatische veiligheidssystemen van uw auto werken pas optimaal als het onderstel goed uitgelijnd is.

  • U laat uw auto uitlijnen als er bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant van een band is te zien.
  • De auto naar één kant trekt.
  • De auto te zwaar of juist te licht stuurt.
  • Het stuur na een bocht niet goed terug draait.
  • Als er werkzaamheden aan uw auto zijn verricht, zoals aan schokdempers, fuseekogels en stuur of spoorstangen.
  • Na schade.

Uw auto uitwegen is upgraden

Voor een optimale wegligging en een optimaal rijgedrag is een goed uitgewogen auto een must. Na het monteren van bijvoorbeeld een schroefset zal een auto altijd uitgewogen en uitgelijnd moeten worden. Als dit achterwege wordt gelaten zal een auto slechte bocht- en remeigenschappen hebben. En nog belangrijker; het zal voor problemen zorgen voor de diverse computergestuurde veiligheidssystemen zoals bijvoorbeeld ABS, EPS, DSTC en dergelijke. Banden Specialist & Outlet Lemmer heeft alle apparatuur in huis om van uw auto een stabiele, betrouwbare en veilige auto te maken.

Uw auto op het circuit

Wilt u met uw auto op een circuit rijden? Of meedoen met bijvoorbeeld een rally? Dan zal er een goed plan gemaakt moeten worden om zo snel mogelijk te finishen. Afhankelijk van uw wensen en de omstandigheden op het circuit kunnen we de auto optimaliseren. De rolweerstand kan verlaagd worden en de wegligging verbeterd door de wieldruk goed af te stellen. Uw auto wordt aangepast op het circuit waarop u gaat rijden. Door de auto digitaal uit te wegen kunnen we een perfect balans van de auto creëren. Hierbij kunnen de gewichtsverdeling van de auto optimaliseren naar de wensen van iedere coureur. We kunnen rekening houden met een bijrijder of meehelpen te bepalen hoe een nieuwe auto gebouwd moet worden. Bij wijzigingen aan de auto wordt ook de druk op de wielen veranderd. De kruislingse gewichtsverdeling, crossweight genoemd, zal door onze metingen zichtbaar worden. Dit heeft veel invloed op bijvoorbeeld de remeigenschappen. Heeft u specifieke wensen? Wij denken graag met u mee. Meer informatie https://www.michelin.nl/auto/tips-en-adviezen/advies-auto/veilig-rijden-tips/wanneer-moet-ik-de-uitlijning-van-mijn-wielen-controleren

Voor 3D uitlijnen betaalt u bij Banden Specialist & Outlet Lemmer vanaf € 69,00 voor de eerste 45 minuten arbeidstijd. We kunnen de meeste auto’s binnen deze tijd uitlijnen, mits alle onderdelen originele merkonderdelen zijn en er geen onderdelen vastgeroest zitten.

Beter – Sneller – Goedkoper