Alles airco systemen hebben onderhoud nodig, dit voorkomt schade aan uw systeem. Wij kunnen alle auto’s vullen voor de laagste prijs met de allernieuwste proffesionele vulmachines. Uw auto airco koelt niet meer goed? Problemen met de airco van uw auto zijn vervelend en komen altijd ongelegen. Een goed werkende airco is belangrijk voor het comfort én de veiligheid in de auto. De airco in uw auto zorgt voor een comfortabel klimaat, schone ruiten en zorgt ervoor dat u minder snel vermoeid raakt. Ook in de wintermaanden is de airco van uw auto belangrijk, het voorkomt beslagen ramen en is dus essentieel voor veiligheid. Deskundig onderhoud van uw auto airco systeem voorkomt veel problemen.

Onderhoud van het aircosysteem van uw auto

Elk aircosysteem heeft onderhoud nodigen en moet regelmatig bijgevuld worden. Dit omdat geen enkel aircosysteem 100 procent dicht is. Per jaar ontsnapt er ongeveer 10% van het koudemiddel. Het koudemiddel is het gas in uw systeem. Hoe minder koudemiddel in het aircosysteem, hoe slechter de airco kan koelen. De pomp van het aircosysteem moet ook op geregelde basis gecontroleerd worden Onderhoud van het aircosysteem is belangrijk. Wij controleren uw airco gratis! De prijs van de eventuele servicebeurt varieert, afhankelijk van de benodigde hoeveelheid koelmiddel.

Reparatie van uw aircosysteem

Voor aircoreparatie bent u bij Banden Specialist & Outlet Lemmer aan het juiste adres. Is uw airco kapot of koelt uw systeem onvoldoende? Dan heeft het aircosysteem aandacht nodig. Een airco die niet lekker ruikt vraagt ook om aandacht. Met de moderne apparatuur van Waeco kunnen we snel bijvullen of een diagnose stellen. Lekkages doen we met behulp van fluor of formeergas. Ook hiervoor gebruiken we de modernste technieken.

F-gas en certificering

F-gas is het koudemiddel wat in aircosystemen, koelsystemen en warmtepompsystemen gebruikt wordt. Door het extreme schadelijke karakter voor milieu en broeikaseffect, is er een internationaal verdrag opgesteld over het werken met F-gas, het Montrealprotocol. Dit verdrag is internationaal tot stand gekomen met als doelstelling de ozonlaag te beschermen en de productie van milieu belastende koudemiddelen uit te faseren. Het koudemiddel van een airco blijft 15.1 jaar in ons milieu en een gemiddelde airco systeem is net zo vervuilend als 10.000 km autorijden. Er zijn internationale regels vastgesteld voor het werken aan aircosystemen, alle personen die aan airco’s voor auto’s werken moeten een bewijs kunnen leveren dat zij daartoe opgeleid zijn. Hiervoor is het EU Stek F-gassen Aircocertificaat nodig. Banden Specialist & Outlet Lemmer voldoet aan alle eisen voor het werken aan uw aircosysteem.

Aircocheck € 9,95 gratis!

Maak gebruik van de gratis aircocheck van Banden Specialist & Outlet Lemmer en laat uw aircosysteem professioneel controleren.

Aircoreiniging met ozon € 34,95 € 24,95

Door onze aircoreiniging met behulp van een ozonbehandeling wordt uw aircosysteem ontdaan van bacteriën, schimmels en ziektekiemen. We voorzien uw airco meteen van een frisse geur.

Servicebeurt en airco bijvullen € 99,95 € 69,00

Tijdens onze servicebeurt wordt uw aircosysteem gevuld met nieuw koudemiddel R134a waarna het oude koudemiddel wordt gerecycled. Hierbij wordt het systeem gevacumeerd en ontdaan van water en vervuiling. Ook wordt er nieuwe olie aan het systeem toegevoegd en wordt er getest op lekkages. Als het systeem onverhoopt lekt mag het niet gevuld worden. Als er meer dan 100 gram vulmiddel moet worden aangevuld is het systeem lek of niet goed onderhouden. In dat geval wordt er € 30,00 extra gerekend voor meer koudemiddel. Om op een later moment makkelijk lekkages op te kunnen sporen kan er fluor aan het koudemiddel worden toegevoegd, hier betaalt u € 15,00 voor. De aanbieding voor deze servicebeurt geldt alleen als er op hetzelfde moment door ons andere werkzaamheden aan uw auto worden verricht.

Airco combi servicebeurt € 139,95 € 119,00

Kiest u voor onze airco combi servicebeurt? Dan wordt het vulmiddel (maximaal 0,5 kg) van uw aircosysteem vervangen en gerecycled, de olie van uw aircosysteem vervangen en wordt de airco met behulp van een ozonbehandeling volledig gereinigd.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw en recycling op basis van koudemiddel R134a en volgens officiële STEK-eisen. Na het vullen print ons aircostation een bon uit. Daarop staat precies vermeld hoeveel koudemiddel en olie uit het aircosysteem is gehaald. Vervolgens staat er vermeld met hoeveel koudemiddel, olie en fluor uw aircosysteem is aangevuld. hoe groter het verschil, hoe beter het resultaat! Kijk voor meer informatie op https://stek.nl/bedrijfscertificaten/f-gassen-module-a/

Beter – Sneller – Goedkoper