Problemen uitlijnen; Een band die scheef slijt, de auto trekt of stuurt niet goed: De auto moet worden uitgelijnd en/of uitgewogen


Uitlijnen is een specialisme apart, niet veel garages kunnen het. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef, en leidt tot een te hoog brandstofverbruik, onnodige bandenslijtage en vreemd weggedrag.

Alleen een goed uitgelijnde auto rijdt echt prettig.
Dit bespaart ook veel extra brandstofkosten en de auto is beter bestuurbaar.
En goed uitgelijnd auto betekent dat alle vier de wielen recht op de weg staan.

Problemen na uitlijnen van de auto?

Wij zijn goed bekent met de problemen bij Audi, BMW, Mercedes, Ford, Volvo, Opel, VW met de bouwjaren na 2009. Wij lossen regelmatig problemen op voor garagebedrijven en dealers. Dit kan alleen met de modernste apparatuur en gecertificeerde monteurs.

Uitlijnen is een specialisme waarbij de wielen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen, cruciaal voor uw verkeersveiligheid want een afwijking van een paar millimeter heeft hetzelfde effect als wanneer banden 100 kilometer lang dwars over het wegdek gesleept worden. Dit kost banden en brandstof.

Wanneer uitlijnen?

Wij adviseren na elke 50.000 gereden kilometer of elk jaar te controleren op de uitlijning.
Bovendien kunt u zelf al signaleren wanneer het onderstel niet volgens fabrieksnormen is afgesteld. Nieuwe banden, altijd uitlijnen!

Hoe?

·      Als er bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant van de band te zien is.

·      De auto naar één kant trekt.

·      De auto zwaar of licht stuurt.

·      Het stuur na een bocht niet goed terugdraait.

Problemen met het remsysteem of veiligheidssysteem

Een auto word door ons in ieder geval uitgelijnd na werkzaamheden aan het onderstel zoals:

·      Vervanging van de schokdempers.

·      Vervanging of werkzaamheden aan de fuseekogels.

·      Werkzaamheden aan de stuur of spoorstang(en) e.d.

Altijd na schade uitlijnen

Belangrijk is de auto uit te lijnen of een sporingscontrole te laten uitvoeren na het raken van een stoeprand of wanneer u door een diepe kuil heeft gereden. Zo voorkomt u overmatige brandstofverbruik en bandenslijtage. Bovendien rijdt u met een goed uitgelijnde auto veiliger op de weg en werken de veiligheidssystemen optimaal.


3D Uitlijnen vanaf € 69,00 voor de eerste 45 minuten arbeidstijd. De meeste auto’s kunnen wij binnen deze tijd uitlijnen, mits alles OEM en tenzij onderdelen vastgeroest zitten.

Auto uitwegen = Upgraden

Voor en optimale wegligging en rijgedrag is een goed uitgewogen auto een must. Na het monteren van een bv een schroefset zal de auto altijd uitgewogen en uitgelijnd moeten worden. Als dit niet gebeurt zal de auto slechte bocht en rem eigenschappen hebben. Dit zal problemen met de veiligheidssysthemen zoals ABS, EPS, DSTC enz. veroorzaken. Banden Specialist & Outlet Lemmer heeft alle apparatuur om van elke auto een race auto te maken. Alleen een goed uitgelijnde en uitgewogen auto behoord tot de winners.

Porsche 911 uitlijnen en uitwegen banden specialist & outlet lemmer

Eerst uitwegen, dan uitlijnen

Wilt u met uw auto het circuit op of rally rijden, dan zal er een goed plan gemaakt moeten worden om te winnen. afhankelijk van de wensen en het circuit kunnen we de auto optimaliseren. We kunnen de rolweerstand verlagen en de wegligging verbeteren door de wieldruk goed af te stellen. Deze configuratie is afhankelijk van het circuit waarop wordt gereden. Rijd u alleen op de weg, dan gelden er weer andere regels. Brandstofverbruik en bandenslijtage willen we graag beperken. Banden specialist & Outlet Lemmer denkt graag met u mee.

Goed uitgewogen auto, perfect in balans

Door de auto digitaal uit te wegen, kunnen we een perfect balans van de auto creëren. Hierbij kunnen de gewichtsverdeling van de auto optimaliseren naar de wensen van elke coureur en circuit. We kunnen rekening houden met een bijrijder of bepalen hoe de auto gebouwd moet worden. Bij het wijzigen van de hoogte van de auto wordt ook de druk op de wielen gewijzigd. De kruiselingse gewichtsverdeling “Crossweight” zal zichtbaar worden. Dit heeft veel invloed op de rem eigenschappen. Aan alles zullen we werken.