Soms overkomt het je: Een lekke band


Gelukkig gebeurt het niet vaak, maar helaas kunnen autobanden lek raken. Dit komt altijd ongelegen door een spijker, schroef of glas. Er zijn meerder manieren om een band te repareren.

De meest gebruikte manieren zijn:

  • Veter, drol of prop (tijdelijke nood oplossing)
  • Paddestoel
  • Pleister

Als een band helemaal leeg is en er is mee gereden, dan zal de band altijd volledig gedemonteerd moet worden. Alleen op deze wijze is het mogelijk om te beoordelen of reparatie nog mogelijk is. De band kan aan de binnenzijde onherstelbaar beschadigt zijn. Het is dan ook niet aan te bevelen om met een lekke band door te rijden. Als nood reparatie word nog wel eens een veter, drol of prop gebruikt. dit mag uitsluitend alleen als tijdelijke nood oplossing gebruik worden. Deze reparatie is niet betrouwbaar, blijft vaak lekken en we weten niet of de band aan de binnenzijde is beschadigt. In sommige landen, zoals Duitsland, zijn dit soort reparaties zelfs verboden

En paddestoel is een veel betere oplossing. Deze lekt niet, vulkaniseert maar dit kan alleen als de band niet helemaal leeg is geweest en niet met de lekke band is door gereden. Ook niet bij alle banden is deze oplossing wenselijk, zeker niet bij snelle auto’s.

De beste oplossing is een pleister plakken aan de binnenkant van de band. Hierbij kan ook de band goed worden geïnspecteerd en de lekkage is gegarandeerd 100% lekvrij. Indien er schade aan de zijkant (de wang) van de band aanwezig is, mag de band in bijna alle gevallen niet meer worden gerepareerd.

Bij een bult of een scheur in een band, zal deze altijd vervangen moeten worden. Er bestaat het risico dat de band klapt omdat de band inwendig is beschadigt. Ook is het dan belangrijk om naar de velg te kijken. er is altijd een kans dat deze gescheurd is of krom. Geen probleem bij Banden Outlet Lemmer, wij kunnen deze repareren.

Voor klanten van Banden Outlet Lemmer repareren wij gratis een lekke band als ons logo op uw auto geplakt is.