Banden balanceren voor uw rijcomfort


Velg Lamborgini balanceren

Autobanden balanceren is een belangrijk aspect voor de veiligheid en het rijcomfort van uw auto. Een niet of slecht gebalanceerde autoband zal trillingen in het stuur veroorzaken en zelfs het chassis van de auto kan vibreren. De gehele auto kan hierdoor gaan trillen met enorme slijtage tot gevolg en onnodig hoog brandstof verbruik. Om een band goed te balanceren is er goed onderhouden apparatuur nodig. Banden Specialist & Outlet Lemmer laat twee keer per jaar alle apparatuur kalibreren en ijken.

Ook als u een keer een stoeprand heeft geraakt kan het wiel uit balans zijn of de velg is krom of  verbogen. Dit is extra belastend voor de auto en zal verhoogde slijtage geven aan de stuurinrichting, schokdempers, rubbers en zelfs aan het interieur. Ook is er minder contact met de weg en kunnen de banden ongelijkmatig slijten wat ten koste gaat van de levensduur van uw band. Wij besteden veel aandacht aan het balanceren waarbij we ook naar de velg kijken. Als de velg krom is zal deze gericht moeten worden voor een goed resultaat. Banden Specialist & Outlet Lemmer kan de velg voor u richten, repareren en de auto rijd weer zonder trillingen. Zelfs het richten van de velg doen we terwijl u wacht.

Wanneer autobanden balanceren?

Als u nieuw banden laat monteren moeten ze altijd gebalanceerd worden.

Maar ook als uw stuur tijdens het rijden hinderlijk beweegt bij 40 tot 70km/u, of hinderlijk trilt, soms zelfs het dashboard, bij 100 tot 140 km/u, dan wordt het de hoogste tijd om eens bij ons langs te komen. Wij kunnen dan de band controleren op gebreken of opnieuw balanceren en zelfs uw velg richten.

  • Geen trillend stuur en/of dashboard
  • Optimaal contact met weg
  • Regelmatige slijtage
  • Prettig rijcomfort
  • Minder slijtagekosten aan de auto
  • Brandstofbesparing